четвъртък, 1 март 2012 г.

Няколко най-общи фън шуй съвета

• Използвайте интуицията си, когато трябва да аранжирате мебели и украси. В такъв случай почти винаги ще направите правилния избор, отговарящ на изискванията на фън шуй.
• Постарайте се и петте елемента да са представени в дома ви. Заедно те символизират завършеност и помагат за създаване на хармония и удобство.
• Мебелите ви трябва да представят и ин (извитото), и ян (правото). Комбинация от леки извивки и прави линии помага за създаване на равновесие.
• Огледалата са полезни, за да отпратят обратно негативното влияние, но те могат също така да отразяват хора и приятни външни гледки. Трябва да се пазят максимално чисти, за да може ци да се движи свободно.
• Полилеите са един отличен начин за привличане на ци в къщата ви. Кристалите и светлите предмети всмукват в себе си ци и после я отразяват във всички посоки.
• Избягвайте безредието. Заставете се да изхвърляте всичко, което просто трупате, но не използвате.
• Къщи на едно ниво са по-добри от къщи на повече нива. Съотношението на прозорци и врати не трябва да е повече от три към едно. Не трябва да има три или повече врати на една права линия.
... и още за работното място
• Компютърът генерира голямо количество енергия - съзидателна, творческа. Но за да бъде балансиран този мощен поток и насочен в необходимото русло, поставете върху работния плот някакви предмети с ярки цветове - синьо, оранжево, червено. Много е подходящо около компютъра да се постави предмет от планински кристал - той ще направи мисълта ви по-ясна.
• В центъра на бюрото поставете нещо сиво или синьо - това може да бъде например подложката за мишката. Това ще ви помогне да използвате по-пълноценно способностите си, ще осигури приток на творческа енергия.
• В левия ъгъл на бюрото е желателно да стои зелено стайно растение (саксийята може да е в топли, червеникави тонове). То ще помогне да се разсее отрицателната енергия, която излъчват острите ъгли на бюрото и останалите офис-мебели. Освен това живото растение ще поглъща негативната енергия на вашите собствени стресове и нервност.
• Не е излишно да държите на бюрото си и съд или поне чаша с чиста вода за пиене. Добър навик е тя да се поставя на по-близката до вас страна на бюрото и помнете: ако водата е отдясно - тя активизира творческите сили и изобретателността, а отляво - знанията. Водата трябва да бъде винаги прясна . застоялата течност може да започне да акумулира отрицателна енергия и да ви предава този съвсем ненужен заряд.
• Поставете на бюрото и снимки на вашите близки и любими хора. Виждайки отблизо лицата на близките си, китайците смятат, че така няма да се чувствате откъснат от тях, а следователно подсъзнателно няма да генерирате негативно отношение към работата си, която ви разделя от тях.
• Ако ви се налага да работите често с телефонния указател, визитник или адресна книга, поставете я отдясно, в средата или по-близо към вас, на това място, което отговаря за притока на пари, и тя ще ви донесе максимум полза.
• Телефонът, тази незаменима вещ също трябва да се намира на определено място. Обикновено стои отдясно, а ако работите по-добре с лявата ръка - нека стои в далечния ляв ъгъл. Така ще спомогне за полезни контакти, ще привлече късмета и може да постигнете финансов успех. Във всеки случай нека телефонът да не стои така, че да протягате лявата си ръка надясно или дясната - наляво. Пресичайки тялото, ръката блокира положителната енергия.

Още тук:

http://margaritta.dir.bg/dekemvri/0107fengshui.htm