понеделник, 12 септември 2011 г.

При диабет- полезни рецепти!

- Три пъти на ден на гладно да се изяждат по две листа индрише.
- Да се изпива на гладно всяка сутрин по четвърт литър сурово козе мляко.
- Шепа сухи шушулки от фасул се стриват на ситно. Варят се десет минути в половин литър вода. След като се прецеди се пие по три пъти на ден по 200 мл.
- В кофичка кисело мляко се разбърква една чаена лъжица сода бикарбонат. Когато спре кипенето, се изяжда на гладно за закуска. Продължава до подобрение.
- Два пъти на ден се пие сок от праз лук по 100 мл. Сокът да е прясно изцеден.
- Пшеничи трици една суп. лъж. се смесват с 200 гр кисело мляко вечерта, на сутринта се изяжда.
- В литър ракия се слагат 30 листа от индрише и 20 счукани заедно с черупките орехи. Престоява на тъмно 10 дена, прецежда се и се пие по 20 мл веднъж дневно преди ядене.
- Два лимона се изцеждат в 250 мл стъклен съд и се добавя догоре с цвик. Приема се по две суп. лъжици всяка сутрин на гладно.
- Смесват се по 25 г бобови шушулки, листа коприва, листа боровинки и кори от върба. Една супена лъжица дрога се залива с 150 мл вряща вода. Вари се в похлупен съд три мин.. Пие се студено, без захар, три пъти на д ен.
- Смесват се 100 г листа черница, по 75 г хвощ, жълт смил, 125 г трепетлика и 100 г корени от обикновен пелин. Три суп. лъжици от билките се залива в термос с 600 мл кипяща вода. На сутринт се прецежда. Пие се по 150 мл 4 пъти на ден преди ядене.