събота, 28 февруари 2015 г.

Силата на молитвата!

Няма нищо по-важно от искрената молитва. Тя може да преобрази живота на хиляди хора. Част от молитвеник на Петър Димков:
"При молитвата човек получава енергия от Божествения свят. Законът за молитвата е същият, както закона за храненето. Когато се лишава от храна, човек усеща някаква липса. Когато душата се лишава от молитва, също усеща, че нещо му липсва.

Няма нещо, което човек да е поискал от Бога, и да не е изпълнено желанието му. И то точно когато трябва.

Алфата и Омегата на нещата е да благодарите. Застани пред Бога като дете и кажи: „Господи, благослови ме. Благодаря Ти за всичко, което си ми дал. Помогни ми да се увеличи свободата на моята душа, силата на моя дух, светлината на моя ум и доброто на моето сърце".

За да не се простудява, човек трябва да се огражда. Това се постига по два начина: чрез концентриране на мисълта и чрез молитва. Някои мислят, че като метод молитвата е лесно приложима. Зависи каква ще бъде молитвата.  Ако се молите механически, никакъв резултат няма да постигнете. Следователно концентрираната мисъл п съзнателната молитва са условия за ограждане на човека, за да се залази от лоши външни условия. Щом е ограден, човек не се простудява и нищо чуждо отвън не може да го нападне.
...........

 Молитвата на един човек е в състояние да премахне хиляди нещастия."

Прочетете още за неподозираната мощ на молитвата: молитвеник на Петър Димков