събота, 29 декември 2012 г.

Лечение с яйчни черупки!


Много лечители отдавна използват яйчната черупка за лечение, за много хора е непонятно в какво се състои целебната сила. Сега науката повдига завесата и с точност може да се каже защо черупката е полезна.
Почти 90% от състава на яйчната черупка е калций. Този калции много по-добре се усвоява от нашия организъм, отколкото калция от лекарствените препарати. Костите и зъбите не могат да останат здрави и да растат без калций. Има няколко процеса в нашия организъм от които зависи нашия живот и правилната работа на тези процеси зависи от наличието на калций в организма. Калция влияе дори на съсирваемостта на кръвта!
Друго важно нещо: около 27 микроелемента /изключително важни за нашия организъм полезни вещества/ се съдържат в яйчната черупка.
Ето някой от тези елементи:
мед
флуор
желязо
манган
молибден
фосфор
сяра
силиций
цинк
Предлагам ви народни рецепти при остеопороза с яйчни черупки:
*Сложете в една чаша сурово кокоше яйце и го залейте със смес от коняк и прясно изцеден лимонов сок. Оставете тази смес да престои две седмици. След това внимателно извадете яйцето от чашата. Неговата черупка е изгубила калциевите си соли и много е омекнала, затова внимателно извадете яйцето. 
Този калций се е утаил в разтвора от коняк и лимон. От получената настойка приемайте по една чаена лъжичка 2 пъти на ден. 
*Сварете десет кокоши яйца. Внимателно обелете черупките, без люспата, припечете леко на грил. Смелете с кафемелачка. Полученият прах вземайте по една чаена лъжичка на ден смесен с мед. Не само помага при остеопороза, но е и силно стимулиращо имунитета.