събота, 30 юли 2011 г.

ЕЛЕКТРОИМПУЛСЕН МАСАЖОР ЗА ФИЗИОТЕРАПИЯ "АШИ"

Масажорът ЛЕКУВА КРЪВНО, ГЛАВОБОЛИЕ, ГАСТРИТ,
АРТРИТ, ЛУМБАГО, ИМПОТЕНТНОСТ и много др.

Уредът въздейства чрез електрически импулси (ашитерапия) и конкретни програми за импулсите.

Масажорът влияе върху акуточките в човешкия организъм, подобрява кръвообращението и разширява кръвоносните съдове.

Има избор между 6 програми и 15 нива на интензитет, както и двойка самозалепващи се електроимпулсни електрода за локална "АШИ" физиотерапия.

За повече информация и подробности тук: http://obiava-bg.com/2010-09-06-20-10-40/%D0%9C%D0%90%D0%A1%D0%90%D0%96%D0%9E%D0%A0-%D0%97%D0%90-%D0%A4%D0%98%D0%97%D0%98%D0%9E%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%90%D0%9F%D0%98%D0%AF-%D0%90%D0%A8%D0%98-%D0%9A%D0%98%D0%A2%D0%90%D0%99-%2058-%D0%BB%D0%B2..html

петък, 29 юли 2011 г.

Как да разгадаваме съня си!

Всички сънуваме, но как да тълкуваме и се възползваме от преживяното насън? При съня човек се разтоварва от негативните емоции, които не е успял да разтовари през деня. Но има и сънища, които не зависят от физиологичното и психично състояние, тогава духът е в пряка връзка със съновидението и се опитва да ни подскаже изход от проблемите в които сме затънали, именно това са нашите пророчески сънища....Според някои окултни специалисти, по време насън дори можем да осъществим контакт с наши починали близки.
Всички сънуват, някои по-често, други по-рядко, но колко от нас могат да кажат, че получената насън информация се е сбъднала в живота с абсолютна точност? Как да различим пророческия сън от обикновения? И непременно ли за това са нужни специални дарби? Именно нощната стопанка на небето - Луната отговаря за нашите сънища. Тя пази и ключа към нашите съновидения, отговаря за продължителността, цветността и най-важното - за 'достоверността', т.е. за прогностическата ценност на нашите сънища.
Както е известно, съществуват четири фази на Луната - Новолуние, растяща Луна, Пълнолуния и намаляваща Луна. Така че когато се събудите, се обръщайте към Лунния календар, за да установите в коя фаза се намира Луната. Ако нямате подръка календар, просто погледнете към небето и то ще ви разкаже всичко:
  • Ако рогата на лунния сърп сочат наляво - значи Луната е растяща.
  • Ако рогата сочат надясно - Луната е намаляваща.
  • Луната не се вижда през цялата нощ - Новолуние е.
  • Луната е съвсем кръгла при Пълнолуние.

И така, ако сънят ви се е присънил на

  • Растяща Луна
той разказва за нещо ново, което вече стои на прага ви и всеки момент ще се случи. Такива сънища често се наричат вдъхновяващи и изпълващи. Когато расте Луната, расте и нашата интуиция. Сънищата могат да имат най-различно съдържание - битови, не много понятни, фантастични, невероятно ярки, с интригуващ сюжет. Когато сънувате на растяща Луна, задайте си въпроса: какво точно очаквам? Запознанство? Покупка? Събитие? Старо приятелство? Ако във вашия сън присъстват тези елементи, трябва да знаете, че събитието е вече на прага и скоро ще се случи. При растяща Луна е прието да се започват всякакви нови дела, да се внасят в живота желаните промени, така че сънищата през този период веднага могат да ви подскажат как точно трябва да действате в избраната от вас посока. Веднага щом се събудите, запишете си съня, защото той лесно се забравя, а съдържащата се в него информация е безценна.

  • Намаляваща Луна
В този период сънят показва събития от далечното или не толкова далечно минало, сякаш прави равносметка на тези проблеми,които ви занимават в живота от доста време. Ако, например, е дошло време да приключите отношенията си с някакъв човек, сънят ще ви покаже именно този човек. Ако сънят ви показва проблеми в работата, значи нещо в тази област ще се промени - или ще се появи ново работно място или ситуацията по някакъв начин ще се разреши във ваша полза. Приятните сънища при намаляваща Луна като правило се сбъдват. Тревожните и страшни - напротив показват, че неприятностите ще си отидат от вашия живот още в близкото бъдеще.

  • Новолуние
Когато на небосклона не се вижда Луната, се явяват така наречените сънища на ума. Ние виждаме това, за което твърде много и напрегнато мислим, вземаме взаимно изключващи се решения. Присънило ви се е нещо на Новолуние? Значи именно за него не трябва много да размишлявате. Дайте почивка на мозъка си, забравете натрапчивите мисли. Оставете ги на самотек - и всичко ще се нагласи по най-добрия начин.

  • Пълнолуние
Именно сега се сънуват най-странните сънища. Те се отнасят до нашия емоционален живот. Тези сънища показват ситуациите и хората, за които ние изразходваме твърде много емоции, т.е. енергия на сърцето. Като правило ние с нетърпение чакаме това, което ще ни донесе този сън наяве, но... Това не е нищо повече от интересен 'филм' и наяве той едва ли ще се сбъдне.

 Астрограция Хороскоп

вторник, 26 юли 2011 г.

Как да се защитим от енергиен вампир?



КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ЕНЕРГОВАМПИРА И ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ НЕГО

Психоенергийни вампири, живеещи за сметка на вашата енергия, се срещат доста често. Как да се запазите от тях, как да разберете, че нещо се е включило към източника на вашия живот? Да направите това е много лесно, без никакви специални средства. Достатъчно е да се вслушвате в състоянието на организма и самочувствието, да наблюдавате как се е променило вашето настроение и готовност да направите нещо, без значение колко голям е вашия запас.

Постарайте се да разберете, какви са причините, които са ви довели до дискомфорт, до 'пробиване', до загуба на сили. Ако те не са очевидни, а вашата интуиция мълчи и съзнанието не ви подсказва с нищо, спомнете си какво сте правили непосредствено преди да почувствате загуба на сили, с кого сте общували, какъв емоционален спомен е остана у вас след това общуване.
Помислете отнася ли се причината за загуба на енергия към вътрешни фактори, ако тя е станала под влияние на вашите собствени мисли, чувства, настроения, или към външни фактори - конкретни лица, стремящи се да ви повлияят? Ако вие се спрете на някой човек, преди да го запишете в графа 'вампири', поровете в паметта си: какво сте чувствали след контакт с него при предишни срещи. И ако сте убедени, че на вас ви действа психоенергиен вампир, опитайте да се защитите с един от следващите методи.

ПОСТРОЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЕН ЩИТ

Този ефективен метод се препоръчва от болшинството окултни учения и системи. Ако човек е уверен във вампирическо въздействие над него, трябва мислено да обкръжи себе си с тънък енергиен щит или екран. Това може да бъде полусфера, сфера, кръг, стена от различен цвят - златист, сребрист, син, зелен червен или лилав. Колкото по-ярко е въображението, колкото по-спокойни и уверени сте в момента на нападението, толкова по-ефективен ще бъде резултата. Затова за укрепване на вътрешните сили се препоръчва и едновременно да се обърнете с молитва към Бога, да помолите за помощ ангела-хранител или вашия духовен учител.

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ ЗЛОТО

Преди всичко вампирическото или черно-магьосническото въздействие достига целта си за това, че хората се отнасят към вампирите и магьосниците със суеверие и страх, преувеличават техните реални възможности и сили. И тогава във въображението изникват огромни и страховити лошотии. В този случай е необходимо да се направи точно обратното - да намалите в собственото си съзнание размерите на плашещия ви образ, да намалите неговата значимост. Опитайте се да си представите, че въздействащото на вас лице е джудже, а вие в сравнение с него сте истински гигант, на когото то с нищо не може да навреди. Повтаряйте това упражнение при всяка среща с врага, в минутите, когато мислите за отношенията си с него, за да можете да затвърдите в съзнанието си новото съотношение на силите.

СТУДОТЕРАПИЯ

Да предположим, че похитителят на вашата енергия действа с досадна активност, постоянно ви се жалва от своята съдба, проблеми и болести, но не прави абсолютно нищо, за да поправи това положение. Тогава най-доброто средство за защита от неговия опит да реши собствените си проблеми за сметка на вашата енергия се явява студотерапията.'Съветваме ви да се отнасяте хладно към хората с болно излъчване' - казват специалистите по психоенергийна защита. Не жестоко или равнодушно, а студено. След такава промяна, вашите взаимоотношения с енергийния вампир ще се влошат и ще се стигне до прекъсване. Трябва само да повярвате, че това е най-добрия изход и за двамата. Вие ще бъдете защитен, а вампира ще се окаже принуден да се научи да добива енергия по нормален начин.

ОБРАЗНА ЗАЩИТА

Този метод е близък до метода за построяване на щит, но се отличава с това,че в качество на защитен образ не избирате просто сфера с определен цвят, а някакъв духовен символ. Защитавайки се, мислено си представете символа и окръжете с него себе си , приемете формата на този образ. Това може да бъде например пентаграма - звезда с пет върха, напомняща изправен човек с разтворени в страни ръце и широка разкрачени крака. Можете да си представите и огнен православен кръст или икона, която ви оказва особено емоционално въздействие. Както и с пентаграмата, трябва да визуализирате себе си вътре в избрания от вас защитен символ.

КРЪГОВА ЗАЩИТА

Лесен метод: мислено окръжете себе си или друг човек, на когото оказвате помощ с енергиен кръг от сребрист или златист цвят, очистителната сила на когото не позволява на силите на злото да се приближат към вас. Трябва само да имате предвид, че защитната сила на магическия кръг зависи от това, колко енергия и вяра в негово действие сте вложили в създаването му.

Списание 'Астрограция Хороскоп'

неделя, 24 юли 2011 г.

Народни средства при травми и изгаряния!

При травми/ударено/:
- Болното място се намазва с гъста кашица от сода бикарбонат и студена вода. Слоят е с дебелина 1,5-2,00 см. Превързва се с бинт. На всеки половин час содата се напръсква с вода, тъй като засъхва от температурата на тялото.
- Може да се напои обилно с оцет филия хляб и с нея да се превърже удареното място. Това ще предотврати посиняване и отичане на удареното място.

При изгаряне:
- Две три мин след изгаряне с пара, горещо олио и др. кожата се намазва обилно с оцет и се прави компрес. Оцетът предотвратява появата на мехури.

четвъртък, 21 юли 2011 г.

Рецепта при ревматизъм с коприва.

Който е решил да се лекува с коприва, трябва да знае кога да я бере. Тя се събира от през месеците март-октомври или по-точно когато цъфти. Тогава съдържа най-много дъбилни вещества и скорбяла.
Коприва при ревматизъм:
Рецептата включва освен една супена лъжица стрити листа от коприва и една чаена лъжичка реса от топола. Вари се 10 минути в половин литър вода. След като се прецеди се пие по една кафяна чашка три пъти на ден.

събота, 16 юли 2011 г.

При гангрена-народно средство!

- Разцепва се по дължина растението дебела мара и се превързва към болното място. Сменя се 4 пъти на ден.

- Разбива се един белтък, смесва се с две супени лъжици ракия и 50 г настърган домашен сапун. Бърка се, докато се втвърди. Разстила се върху болното място и се превързва. Превръзката се се сменя 3 пъти на ден.

четвъртък, 14 юли 2011 г.

Нитратите най-вредни за кърмачетата до 6 месеца!

Според частна лаборатория за изследване на селскостопанска продукция многократно се завишават международните норми за съдържание на нитрати. И то най-вече на морковите, марулите, репичките, картофите, тиквичките, пресния лук и други. Нещо повече, напоследък се заявява, че нитратите не били токсични и страхът от тях бил по-голям от реалната вреда. А дори студентите първокурсници по медицина знаят, че нитратите си взаимодействат с различни аминосъединения, в резултат на което се получават нитрозамини, които имат канцерогенно действие.
Предизвикват сериозни проблеми с щитовидната желза, стомаха и други органи. Крайно опасни са за бременни и новородени бебета.
Според СЗО нитратите могат да причинят образуването на т.нар. метхемоглобин, който пречи на хемоглобина да разнася кислорода в организма. Според водещи специалисти това токсично състояние се получава предимно от нитрати в питейната вода. Попаднали там, нитратите не подлежат на биологична дезактивация.
Всички води съдържат определени количества нитрати, но те стават опасни за здравето на консуматорите, когато концентрацията им премине границата, обозначена като пределно допуснима. За нашата страна тя е 50 мг/л по БДС от 1983 година.
Българската норма за нитрати в плодовете и зеленчуците преди година беше 250-293 милигама на един килограм. Световната здравна организация изисква в един продукт да има не повече от 50 милиграма нитрати на килограм продукт за бебета. Безопасното ниво на нитратите за възрастни е 250-290 милиграма на килогам продукт. СЗО предупреждава, че консумацията на плодове и зеленчуци с нитрати над определените норми може да доведат до карцином на стомаха и други тежки заболявания.
Според европейския регламент максимално допустимото количество на нитрати може да бъде 4500 мг/кг, но в регламента се посочваа, че това количество може да бъде доста опасно за бебета и бременни.
Различните стандарти поставят въпроса дали се преследват комерсиални интереси на химически концерни, произвеждащи торове, щом европейският регламент позвоява такова драстично превишаване на нитратите - соли на азотната киселина.
Вредността на питейните храни и води и хранителните продукти, съдържащи нитрати над пределно допустимата норма граница, се определя в крайна сметка от общото количество, паднало в човешкия организъм. Експертите смятат, че средната допустима норма е 5 милилитра нитрати на килограм тегло за денонощие. Дали обаче такава доза поема българинът, след като съществуват основателни твърдения, че по пазарите и търговте на страната се предлагат продукти, надхвърлящи над 50 пъти максимално допустимите норми за съдържание на нитрати?

вторник, 12 юли 2011 г.

Народно средство при слънчеви и топлинни изгаряния!

Силното слънце и топлина, макар и така желани през по-студените дни, сега буквално могат да ни причинят много страдания. Всеки, който е изгарял от слънчевите лъчи знае за какво става въпрос.
Ето едно лесно и просто средство при изгаряния:
Пет супени лъжици постна извара се разбърква с прясно мляко до получаване на еднородна каша. Налага се върху памучно парче плат и се покрива засегнатото място. Щом поизсъхне, се подновява. Прави се до подобрение.

понеделник, 11 юли 2011 г.

Народни рецепти при алергии!

- При първите симптоми се настъргва на ренде една глава кромид лук и сокът и се изстисква. Прибавя се малко мед за вкус и се взема по една чаена лъжица три пъти дневно след хранене. От сока се капват и по 3-4 капки във всяка ноздра, ако е започнала алергична хрема.
- Смесват се добре 200 г мед, 100 г тахан, 100 г счукан небетшекер, 60 мл ракия и 300 г синапено брашно. Взема се по една суп. лъж. три пъти дневно половин час преди хранене.

четвъртък, 7 юли 2011 г.

Народни рецепти при гъбички по краката!

- Равни количества антисептичен спирт и настърган пчелен клей се разклащат много добре. След измиване на краката със топла вода и сапун, се подсушават и с получения разтвор се маже между пръстите на краката, след което се поръсва със сода бикарбонат.
- Прави се баня на краката сутрин и вечер по 20 минути със затоплен до поносимост разтвор на 4 литра вода и 2 чаши ябълков оцет. След банята краката не се избърсват, след като изсъхнат се обуват чисти чорапи. Добре е докато прилагате тази рецепта да приемате по 1 ч.л. мед и ябълков оцет. Лечението трае две седмици.
- При гъбички под ноктите се използва смес, приготвена в аптека: 15 гр 40% формалин, 15 г салицил, 1г резорцин, 50 мл 70%-спирт и 10 г глицерин.
- При гъбички по ноктите се прави топла баня на краката, като към водата се прибавят сол и сода, киснат 15 минути. Налива се чиста вода в леген, разтваря се е с. л. син камък и краката се потапят за 5 минути. Освен това трябва да се дизенфекцират обувките с памучен тампон натопен с 90градусен спирт.
За да се предпазите от гъбички е необходимо да се спазва строга обща хигиена, както на ръцете и краката, така и на чорапите и обувките.

вторник, 5 юли 2011 г.

Специалното значение на билките в дома!

В миналото много от нашите баби са знаели значението и силата на различните билки и са ги прилагали успешно. Според някои древни източници билките и подправките имат своето място и значение в нашия дом.
Лайка - за да се радва семейството на добри взаимоотношения е добре да се засади в западната или югозападната страна на градината.
Мента - тя работи за духовното просветление и подпомага в търсенето на знания, ако расте в североизточната част на градината. Укрепва паметта и оказва освежаващо въздействие върху организма.
Мащерка - расте добре в югоизточната част на градината и носи богатство и разцвет на семейството.
Розмаринът подобрява паметта и обостря умствените способности. Хубаво е да се засади в северозападната част на двора, особено ако стопаните искат да забравят старите си приятели и сътрудници.
Босилекът трябва да се сади отделно от другите растения. Укрепва характера на стопанина си и му носи успехи в работата . Северозападната част на градината е подходяща за него. Не се употребява по време на бременност.
Копърът укрепва съня, особено ако е расъл в северната част на градината ви.
Хвойна - расте ли под прозорците на съпружеската спалня, допринася за щастието на семейния живот. Плодчетата му не се използват по време на бременност.
Жасминът се използва при депресии, повдига настроението и подобрява отношенията между съпрузите.

събота, 2 юли 2011 г.

Характерът според деня на раждане!

Гадания
За всеки ден от седмицата различна планета влияе върху моделирането на характера:
Понеделник-Родените в първия ден от седмицата са подвласни на Луната. Нейният променлив характер определя честата смяна на настроенията. Капризни са, упорити, склонни към пълнеене. Отзивчиви, ласкави, чувствителни, влияят се от чуждо мнение. В кухнята са виртуози, обичат да похапват и ако искате да ги спечелите заведете ги на хубав ресторант, обичат подаръци. Не ги притискайте, само така можете да завоювате разположението им.
Вторник-За този ден отговаря Марс. Родените в този ден обичат да командват, имат твърд характер, най-подходяща за тях е армията или такава работа, която изисква много активност и енергия. Обичат да се доказват и да се изявяват.
Сряда-Най-веселият ден от седмицата. Меркурий дарява с остър език, пъргав ум, умения в търговията и сръчни ръце. В живота тези хора са много комуникативни, подвижни, имат безброй контакти, познати и са изпълнени с идеи, планове и желания.
Четвъртък-Деня на Юпитер. Хората чийто рожден ден е четвъртък се отнасят твърде сериозно към дома и семейството. Хората на тази планета предизвикват уважение и респект, но може и да отблъснат с високомерието си. Винаги се стараят да са справедливи. Обичат вкусната храна, обичат нововъведенията, но преди това искат да се убедят, че си заслужават.
Петък-Денят на Венера-покровителка на любовта и изкуството. Родените в този ден са вежливи, добронамерени, обаятелни, ласкави. Обичат да си похапват сладичко. Отдават голямо значение на външната красота. Най-удачна за тях е работата в сферата на естетиката, изкуството.
Събота-Най-сериозната планета Сатурн, отговаря за този ден. Хората родени в събота се отнасят сериозно към всичко около тях. На него се раждат философи, учители, учени. На такъв човек винаги може да се разчита, никога няма да ви изостави в беда. Брачните вериги за тези хора са свещени. Господари са над чувствата си и никога не се влюбват от пръв поглед. Умерени са в емоциите и балансират между дом и кариера.
Неделя-Хората дошли на този ден носят със себе си Слънцето през целия си живот. Имат творчески подход и "слънчевата" им натура винаги им помага позитивно. В някои дейности са непредсказуеми, но в любовта се отдават изцяло и искат целия свят да разбере за щастието им. Финансовите въпроси решават с лекота.

Истината за това какво е магията.

Истината за това какво е магията.
Магията е наука която включва в себе си физика, биология, психология и други, като при това е запазила всичко ценно и действащо за себе си от древните учения. Науката магия се занимава с енергийни въздействия върху живи и неживи обекти, т.е. хора, животни, сгради, земя, коли и всичко, което ни обкръжава.

Повечето хора разделят магията на бяла и черна. Но магията е една. Думите бяла и черна се отнасят към начина на нейното предназначение - за добро ли се прави или за зло. С доброто всичко е ясно, за да направиш добро по магическият начин, трябва да си бял магьосник . Обаче злото може да приема различни форми. А зло за съжаление може да направи всеки, в чиято душа живеят злоба, омраза, завист и много други от познатите ни човешки негативни черти на характера.

Човек не обръща внимание на началните етапи, в които проблемите му изглеждат маловажни и си мисли, че това е просто лош период. На всеки от Вас е добре позната ситуацията, когато изведнъж или постепенно всичко в живота на човек започва да върви на опаки. Намаляват или въобще изчезват положителните емоции, заместени от страх, яд, притеснения, започват проблеми в бизнеса, финансови затъвания, алкохолизъм, наркомания, разврат, семейни проблеми, здрави изведнъж се оказват раково болни или развиват други тежки заболявания, други уж са били щастливи и са живели добре, пък се самоубиват и много др. подобни страховити събития, за които хората нямат обяснение. Това са някой от многото показатели, за наличието на негативни енергийни въздействия.

Вследствие такова въздействие животът на засегнатия взема злощастен обрат и само изчистването на негативните натрупвания и постигането на енергиен баланс може да му донесе мир и спокойствие.

Какви видове вредни въздействия съществуват, как влияят те на обекта и могат ли да бъдат отстранени?
Вредните въздействия, които са познати, могат да бъдат с различен характер, но общо се определят като Ч.Е.С. (чуждородна енергийна структура, тук говорим за негативните такива). Едни от най-често срещаните у изследвани индивиди ,това са:

петък, 1 юли 2011 г.

Изтощение!

Изтощение
Една чаша сварено прясно мляко/краве/ се смесва с две супени лъжици мед и счукани орехи. Сместа се пие затоплена - два пъти дневно преди хранене. Лечението трае две седмици.

Засилване на имунитета
Двадесет пресни листа от глухарче и 10 г коприва се нарязват. Може да се добавят и 5 г пресни листа от бреза. Всичко се залива с 250 мл вряла вода. Кисне 15 минути в затворен съд. Прецежда се и се пие по една винена чаша /75мл/ три пъти дневно преди хранене в продължение на две седмици.