четвъртък, 21 юни 2018 г.

ЛЕКУВАНЕ НА ШИПОВЕ по китайски!

Предлагам  ви изпитана рецепта за лечение  шипове на врата!
ЛЕКУВАНЕ НА ШИПОВЕ от китайската народна медицина....

СЪСТАВ:

В малко бурканче, затварящо се добре с капачка с винт се поставят 3 големи глави чесън, обелени и смлени, или нарязани на ситно и счукани на каша, 1 с.л. морска сол, счукана на прах и по 1 с.л. свинска мас, газ за осветление (за лампи и фенери) и йод (йодна тинктура от аптеката). Бурканчето се затваря добре и се съхранява в хладилник.
УПОТРЕБА
Лечението на шиповете се извършва чрез силно загряване на чувствителните точки, свързани с ЦНС и с опорно-двигателния апарат. Те се намират в задната чат на ходилата, точно по средата на петите. Загряват се тия точки и на двете пети.
Компресът се състои от две лепенки от лейкопласт, поставени на кръст под парче найлон с размери 20х20 см., върху което се поставя парче от няколко слоя марля и памучно парцалче. В средата на марлята се изсипва 1 ч.л. (дървена или пластмасова) от сместа, която преди употреба задължително се разбърква добре. С помощта на лъжичка сместа се заглажда, докато стане с размер на един метален лев. Кракът се поставя на компреса така, че чувствителната точка да попадне върху сместа. Лепенките се залепват върху крака и се обуват чорапи до сутринта.
Компреси се правят на двете пети, независимо от това къде се намират шиповете, всяка трета вечер преди лягане и се преспива с тях. Сутринта компресите се свалят, краката се измиват с топла вода и се пазят от простуда. Две нощи след това се прави почивка, а на третата компресите се правят отново с прясна смес. Обикновено сместа стига за 10-15 процедури, или за 30-45 дни. В повечето случаи болките изчезват за 3 седмици, но процедурите се правят до изчерпване на сместа. При по-тежки случаи процедурата може да се повтори, дори да се потрети, като се дава почивка от десетина дни между сеансите.
Бележки: Тъй като не всеки път има качествен лейкопласт може да се бинтова крака, вместо да се ползват лепенки и се обува чорап. По този начин се фиксира по-лесно и стабилно. Счукването на сместа да става само в дървено или керамично хаванче. За да има ефект рецептата е необходимо да се прилага стриктно до изчерпване на сместа от направената доза. Сместа е с доста силен мирис, но има страхотен ефект. Затова да се прилага стриктно.

Препоръчва се меню богато на зеленчуци и калций.