петък, 22 септември 2017 г.

Как да премахнем токсините и калцирането?


За интензивно декалциране

Тук ви предлагам методите които лично съм използвала (семейно при това), като ви препоръчвам ако досега не сте имали особенно съобразен начин на живот, да започнете директно с двуседмична ежедневна декалсификация с магнезиев хлорид. Резултатите са потресаващи.


Магнезиев хлорид
Магнезият притежава неподражаемо въздействие върху равновесието на човешкият организъм. За съжаление, съвременният човек косумира твърде малко магнезий намиращ се основно в ядките, но също така и в някои плодове и зеленчуци (расли без пестициди и изкуствени торове). В началото на миналия век, най-лесният начин човек да си набави необходимото количество магнезий е било да изяде филия пълнозърнест хляб (прабабите и прадядовците ни са ядели основно хляб с лук и въпреки това повечето не са имали нито недостатъци на витамини нито нужда от допълнителни хранителни добавки от какъвто и да е род. Да не говорим че повечето са живели до към 100 г., като прабаба ми например). За жалост в наши дни това е невъзможно – житните растения са хибриди и дори пълновърнестият хляб съдържа следи от поне 2 пестицида (полята се пръскат след всеки дъжд...) и още толкова антигъбични препарати...
Затова сега има друго решение – магнезиевият хлорид. Той се продава на пликчета от 20 г. в почти всяка аптека или пък в шишенца магнезиево олио.
Употребата е следната – едно пакетче от 20 грама се изсипва в 1 литър вода. дръжте шишето в хладилника, освен запазването на свойствата, това отнема и от горчивината на напитката. Магнезиевият хлорид е леко горчив, като това намалява на втория ден престой на студено, дори на същата вечер, ако сте го сложили от сутринта.
Първите две седмици пийте между 1 и 2 чаени чаши (200 мл) на ден. След това се препоръчва една седмица почивка и още 2 седмици прием. Когато отстраните всички токсини от храните и домашната си употреба, приемът на магнезиев хлорид може да бъде ограничен само до веднъж годишно, според начинът на живот.
Магнезиевият хлорид се намира и в натурален вид – на люспи от водорасли нигири (вкусът е дори леко по горчив). Те могат да бъдат слагани и на салати, но аз лично предпочитам да го изгълтам наведнъж. В интерес на истината с вкусът се свиква изключително бързо (2 до 3 дена), дори децата, първоначално леко отблъснати, после идват сами да искат защото още след ден прием се забеляза значително покачване на жизнената енергия, избистряне на ума, подобряване на паметта, подобряване на общия тонус на тялото, лесно намиране на решения, намаляване на стресът, лек сън и лесно будене рано. Това са естествени симптоми причинени и от липсата на магнезий в тялото и от калцирането на епифизата. Магнезият е абсолютно необходим елемент, като много лекари и лечители приемат не като добавка, а като необходим хранителен елемент.
Забележка: магнезиевото олио се пие или силно разтворено (няколко капки в чаша чай или вода) или се използва за външна употреба, масаж на абдоменът (корем) примесено 1:1 с малко вода или с друго неутрално масло, като бадем например. 



Ябълков оцет
Особенно успешно се спрявя с отстаняването на калцираните клетки от епифизата заради съдържанието си на яблъчена киселина. Предпочитайте го в стъклени бутилки, наличието на депа в дъното дори е добър знак. Пие се по лъжичка в половин чаша хладка вода, всяка сутрин в продължение на 1 месец. Това лечение има силен ефект и върху регулацията на теглото, както и цялостното изчистване на организмът. Може да бъде ползван и профилактично, смесен с мед (купен от медар, иначе няма смисъл), той успешно изчиства и поддържа и храносмилателната система.


Кориандър
Тази подправка, приличаща на магданоз, но с много по-силен аромат и вкус, е една от тревите които помагат на тялото да се освободи от тежките метали и отравяния. Най-лесният й и праилен начин на употреба е в пресен суров вид (особенно ако имате в саксия или в градина) и смелена на сок или на салата.


Чесън
Изключително силен антиоксидант. Освен че също помага за прочистването на органичмът от токсини, той се бори с ред болести и подмладява изцяло функциите и външният облик на тялото. Хубаво е да консумирате в суров вид, смелен или накълцан, всеки ден. При готвене, излагането на топлинна обработка отстранява активното действие над 7 сек. Затова прибавяйте чесънът винаги накрая, непосредствено преди махане от котлонът. И ако някой е смутен от уханията ви, препратете го към тази статия, така набързо скоро ще си имате другарче по мирис.

Куркума

Още един силен антиоксидант. Куркумата обикновенно се продава като прахообразна подправка (особенно боядисваща в жълто абсолютно всичко, така че внимателно с кихането). В натурален свеж вид тя е корен на красиво екзотично цвете.

Източник http://smelata-ovca.blogspot.bg/2015/06/blog-post_15.html?m=1