петък, 25 август 2017 г.

Универсалният лечител - кислородна вода!

Кислородната вода е най-универсалното "лекарство" за всички болести, но поради своята простота и достъпност се премълчава или крие от фармацевти и лекари.
Най-общо и накратко, кислородната вода има четири благотворни ефекта върху организма:
- увеличава свободните радикали
- убива патогенната флора
- образува атомарен кислород, необходим за преноса на електричество между клетките
- забавя процеса на стареене, който според повечето теории се свежда до "изгарянето" на въглеводороди, в което участвуват кислорода и деутериума /"тежката вода", 2/3 от която човек поема чрез кожата си !
По-долу са изложени повече подробности от книгата на Иван Павлович Неумивакин: Кислородната вода страж на здравето.

Иван Павлович Неумивакин - доктор на медицинските науки, професор, Действителен член на Международните академии по информатизация и енергоинформатизационни науки на Руската академия по естествени и медицинскотехнически науки, заслужил изобретател на Русия, лауреат на държавна премия, член на президиума на Общоруската медицинска асоциация на специалистите потрадиционна народна медицина и лечители, водещ народен лечител на Русия, удостоен с висши награди в тази област-„Кехлибарена звезда на магистъра", както и много други отличия.От 1959 г. в продължение на 30 години Неумивакин се занимава с космическа медицина: разработка на методи и средства за медицинска помощ на космонавтите при полети с различна продължителност.На основата на комплексните изследвания, проведени с водещи специалисти в различни области е създадена оздравителна система, която включва използването на кислородната вода.Този метод позволява не само да се избавим от много болести без ползването на синтетични лекарствени средства, а и служи като превантивна мярка за проявяването им.
В книгата има много отзиви на болни,страдащи от различни заболявания, много разкази за резултати от лекуването с кислородна вода. Дадени са и подробни препоръки за използването на кислородната вода. Опитайте и вие, ако имате нужда и желание! Тук са приведени само някои по-важни извадки, а накрая е посочено къде можете да свалите цялата книга безплатно.

Иван Павлович Неумивакин:Кислородната вода страж на здравето - издателство Жануа ‘98

Свободните радикали
Свободни радикали винаги има в организма и ролята им се състои в това да изяждат патологичните клетки, но тъй като са много лакоми, то при увелича¬ване на количеството им започват да изяждат и здравите. При дълбокото дишане в организма кислородът става повече отколкото трябва и той, измествайки от кръвта въглеродния диоксид, не само нарушава равновесието в посока към намаляването му, което води до спазъм на съдовете - основа на всякакво заболяване, но и до образуване на още по-голямо количество свободни радикали, от своя страна задълбочаващи състоянието на организма. Именно затова в организма съществува още една система, свързана с кислорода - това е кислородната вода, образуваща се от клетките на имунната система и от озона, която при разлагането си отделя атомарен кислород и вода.Атомарният кислород е един от най-силните антиоксиданти, отстраняващи кислородния глад на тъканите, но и не е по-малко важно, унищожава всяка патогенна микрофлора (вируси, гъби, бактерии и пр.), а също така излишъка свободни радикали.

Нарушаването на обменните процеси - начало на заболяването
Какво се случва в организма при нарушаване на обменните процеси, основополагащо началото на заболяванията; в каква посока се измества кисело-алкалното равновесие, при норма в границите на 7,4 ±0,15?
Благодарение на Слънцето, чрез излъчването на двата действащи потока - фотони и електрони, възниква животът на Земята в два вида: растителен (флора) и животински (фауна). Разликата се състои в това, че растителните клетки живеят от фотосинтеза, а животинските - от бета-синтеза, отнасящ се към ядрените процеси, но с малък eнергообмен и отделяне на топлина. И двете явления на синтез се основават на способността нагретите тела да излъчват преди всичко фотони или електрони.При бета-синтеза електроните, въздействайки на клетъчните структури, където азотът също се включва в ядрената реакция, образуват собствен кислород, в това число и атомарен, способстващ образуването на нужните на организма предимно кисели аминокиселини, захари, белтъци, мазнини и др., които обезпечават нормалната работа на клетките, окисляването и изхвърлянето на отработените продукти.При това растителният живот е възможен само в алкална среда, т.е. в оная, която той самият и възпроизвежда. Животинският живот - напротив - произвежда кисела среда и е способен да съществува естествено в кисела среда. Възниква въпросът: в каква среда има повече възможности за възникването на болни клетки? Та нали човешкият организъм, използвайки продукти от животински и растителен произход, представлява система, в която всичко се е объркало.
Понастоящем е неоспоримо доказано, че ако онкологичният тумор се постави в кисела среда, то той продължава да се развива, а в алкална бързо загива. Ето защо киселинно-алкалният баланс на организма трябва винаги да бъде в границата на 7,35-7,45, което се регулира преди всичко от калция...При това трябва да се отчита, че водата има огромно значение за поддържането на киселинно-алкалния баланс на нужното физиологично равнище. Та нали организмът - това е своего рода киселинно-алкален акумулатор, т.е. вода, заредена с електрони, а микроелементите, разтворени в между - и вътрешноклетъчната течност, пренасят електроните (квантите на енергията) от клетка към клетка, благодарение на което и ние живеем.
Да разгледаме възникването на главоболие чрез примера на поемане на алкохол.40-градусовата водка има алкална реакция 7,4. Опиянението от спирта удря главата и създава приятно усещане, защото закислената вътрешна среда получава приток от основа, практически равен на кръвните показатели. След известно време спиртът в организма се преобразува в оцетна киселина, рН на която е 2,9, което въздейства отрицателно на мозъка, откъдето и се появява главоболието. Трябва да се каже, че всяко главоболие се обяснява с окисляването на течността, в това число и на мозъка, за нормалната работа на който се използва до 20% от цялата течност в организма. Затова, за да се отстрани главоболието, не трябва да се гълтат хапове, а да се изпие едва подсолена вода (защо подсолена - ще разберете по-нататък).
Ако се разглежда организмът от гледна точка на киселинно-алкалното равновесие, то всяко изместване в кисела посока трябва да се разглежда като начало на гниене, окисляване и възникване на заболяване. И ролята на кислорода в тези процеси е огромна...
Официалната медицина прави всичко, за да не вижда и да не слуша, че има някакви алтернативни методи и средства на лечение, в това число и на онкологичните болни. Нали тогава би се наложило да се откаже от много от узаконените, но не просто безперспективни, но и вредни, методи на лечение, каквито в случая с онкологията са например химио - и радиотерапията (лъчетерапията - б.пр.). На Виктория Вячеславовна (автор на първото от цитираните писма) може да се каже, че отдавна би следвало да разбере, че всички”човеци" са различни, на един помага едно, на друг - друго, което главният редактор на „ЗОЖ" А. М. Коршунов не се уморява да напомня на читателите си.
Универсално средство за лечение на всички, както не е имало, така и няма ... ако не се смята кислородната вода, особено в съчетание с ултравиолетово облъчване на кръвта с помощта на апарата от моята собствена модификация, за което и ще стане дума.Природата се е погрижила в нашия организъм да съществува защитен механизъм, наречен имунна система. Нейните клетки - левкоцити и гранулоцити (разновидност на левкоцитите) изработват кислородна вода, която при разлагането образува атомарния кислород, без който не се осъществява нито една био - и енергетична реакция. В същото време, явявайки се най-силният окислител, тя унищожава всяка патогенна микрофлора, била тя гъби, вируси, бактерии. Ако не съществуваше този механизъм, всичките тези паразити отдавна да са ни изяли по най-естествен начин...
Трябва да се отбележи, че 3/4 от клетките на имунната система се намират в стомашно-чревния тракт, а 1/4 - в подкожната съединителна тъкан, където е разположена лимфатичната система. Много от вас зна¬ят, че клетките се снабдяват с кръв, където храненето постъпва от чревната система - от този сложен механизъм за преработка и синтез на необходимите на организма вещества, а също и на изхвърлянето на отпадъците. Но малко знаят,че ако червата са замърсени (което практически е при всички болни, и не само болни), то се замърсява и кръвта, а следователно и клетките на целия организъм. При това клетките на имунната система, „задъхвайки се" в тази замърсена среда, не само не могат да спасят организма от недоокислените токсични продукти, но и да произведат необходимото количество кислородна вода за защита от патогенната микрофлора. Е какво става в стомашно-чревния тракт (СЧТ), от който в пълния смисъл на думата зависи животът ни?
За да се провери изцяло работата на СЧТ съществува проста проба:
Приемете 1-2 супени лъжици сок от червено цвекло (нека той предварително да е постоял 1,5-2 часа). Ако след това урината се оцвети в цвета на цвеклото, то това означава, че вашите черва и черен дроб са престанали да изпълняват своите детоксикационни функции, и продуктите от разпада - токсините попадат в кръвта, в бъбреците, отравяйки целия организъм.
Моят повече от двадесет и пет годишен опит в народното лечителство ми позволява да направя извод, че организмът - това е съвършена саморегулираща се енергоинформационна система, в която всичко е взаимосвързано и взаимозависимо, а запасът на здравина е винаги повече от всеки увреждащ фактор. Основопoлагащата причина на всички заболявания на практика е нарушението в работата на стомашно-чревния тракт...

Добавлено (19.02.2010, 15:56)
---------------------------------------------
Начини на лечебно използване на кислородната вода
Аз получавам много писма и се случва в тях да се говори за липсата на безопасност при използването на кислородната вода, особено при вътрешно венозно преливане. Въобще преди да препоръчам нещо на другите, аз го изпитвам върху себе си. Ами например, аз вътрешновенозно вливам кислородна вода на себе си и на роднините си вкъщи в кухнята - и нищо, жив съм!

Външна употреба
• Използва се във вид на компреси, втривания във всякакви болезнени места (областта на сърцето, съдовете и т.н.), намазване на кожната повърхност при болестта на Паркинсон, при разсеяна склероза: 1-2 ч.л. 3%-ен разтвор на кислородна вода на 50 мл вода, при следващо увеличаване на концентрацията на разтвора чак до 3%-ния.
• За жабурене на устата да се употребява 1 ч.л. 3%- на кислородна вода на 50 мл вода.
• При кожни заболявания (екзема, псориазис и др.) може да се използва не само 3%-на кислородна вода (неразредена), но и 15-25-33%-на кислород на вода, която може да се купи в магазините за химически реактиви. Обривът трябва да се намазва 1-2 пъти на ден до пълното му изчезване.
• Ако имате гъбички по краката или на други места, или брадавици по тялото, и други обриви, то трябва да се мажат с 3%-ен разтвор на Н2О2 няколко дни, и те ще изчезнат.
• При инфекции на рани, гнойни процеси, ожулено и др. подобни, кислородната вода способства за по-бързото зарастване.
Както е известно, добро дезинфекционно средство при недълбоки рани, порязвания и напукано, а също при кожни заболявания, е стипцата. Нейното приложение ще бъде по-ефективно в съчетание с кислородна вода: в 10%-ен разтвор на стипца (на 10 мл вода — 10 г стипца) да се добави 1 ч.л. 3%-на кислородна вода. Този разтвор е прекрасно средство за лечение на трофически язви, кожни прояви от различен характер, повърхности с рани при лимфоденити.
• Използване на кислородната вода във вани...

Вътрешен прием
Да се взема по 1 капка на 2-3 супени лъжици вода (30-50 мл) 3 пъти дневно, 30 минути преди ядене или 1,5-2 часа след храна. Ежедневно се добавя по една капка, докато се стигне до 10 капки на десетия ден. Да се направи пауза от 2-3 дни и да се взима вече по 10 капки, като се прави пауза на всеки 2-3 дни. Някои болни въобще не правят прекъсване. Ако има необходимост, на децата до 5 години може да се дава по 1-2 капки на 2 супени лъжици вода, от 5-10 години - по 2-5 капки, от 10-14 години - по 5-8 капки наведнъж, също 30 минути преди хранене или 1,5-2 часа след.
Употреба през носа и в ушите
• При каквито и да е заболявания или некомфортни състояния (грип, простуда, главоболие), особено при болестта на Паркинсон, разсеяна склероза, заболявания на носоглътката (синузит, възпадение на челните кухини), шум в главата и др., трябва да се капе кислородна вода в носа в съотношение 10-15 капки на супена лъжица вода и по цяла пипетка да се накапе най-напред в едната, а след това в другата ноздра...РфиЛ
Ако бъде създаден прибор, определящ оптималното равнище на атомарен кислород в тъканите, и още повече, автоматично поддържащ го, то това ще направи човек здрав, а 90% от цялата медицина и фармакология ще се окажат ненужни. )
източник http://patriciq1111.blog.bg