понеделник, 8 април 2013 г.

Учените: още едно заболяване за компютъроманите!




Специалисти от Националния институт за психично здраве в USA са наблюдавали при група програмисти депресия.
Според досегашната теория липсата на серотонин се считаше като основна причина за появата на депресивни състояния, според която генетичното предразположение е източник на нарушение на невротрансмитера метаболизъм. Сега, обаче, учените от САЩ са убедени, че външни фактори - са преобладаващи в тази област.
Научните изследвания са установили, че обмена на невротрансмитери като серотонин, допамин и норепинефрин са слабо чувствителни на честотата на излъчване. По-точно постоянното излъчване като променливи "разстройват" невротрансмитер метаболизъм.
A серия от експерименти показват, че най-големи щети за потребителя са съвременните процесори като ядро ​​Intel i5 и Intel Core i7. Отрицателното въздействие на променливи емисии са наблюдавани при технологията на процесори "Turbo Boost".
Тези изследователи са обяснили причината за разпространението на тревожни разстройства сред хората, които прекарват по половин ден пред компютъра. За да се избегнат вредните последици от технологията, лекарите препоръчват, ако е възможно, да работят върху система с процесор от поколения - Pentium III, Pentium II.
Източник globalscience.ru