събота, 26 януари 2013 г.

Позитивните фрази променят живота ни!

Психолозите твърдят, че повечето хора, използват специални фрази, които съдържат в основата си положителна енергия, способна да промени живота им.  Специално подбрани фрази, повтаряни няколко пъти на ден са в състояние да ни повлияят и променят  решително житието ни.
Например, ако често се чувстваме нервни, и подвластни на стреса, фразата: "Аз живея в любов и мъдрост" е точната за нас. Трябва да се запомни, че е необходимо да се повтаря няколко пъти на ден и особено в случаите, когато нещо би ви разгневило или изкарало извън себе си. Например едно малко палаво дете или бебе, когато е на път да ви изкара извън релси, просто си повторете фразата. И ще  почувствате, че всичко е много по различно. ще усетите силата на положителната енергия, закодирана в корена на фразата.
През последните години, психолозите са стигнали до заключението, че хора, които използват подобни фрази, са постигнали положителни резултати в различни области - от блестяща кариера до добри отношения със свекървата. Използващите тази техника са я признали за много ефективна.
Трябва да се отбележи, че положителното становище, в края на краищата е фундаментален процес - това е намерението и очакването.
Представете си факта, че намерението - това не е просто желание или да се надяваме, че всичко върви добре. Действие подкрепено с  положителна настройка може да доведе до положителни резултати. Наистина, и това е изключително важен момент: да се постигне положителен успех, е необходимо не само като повтаряме положителни фрази, но да дадем воля на желанието си да се превърне в очакваното и това в което може да си позволим да не сме сигурни да бъде единствено кога то ще се случи.
Може да се каже, че нашият мозък реагира на произходящите действия,  основавайки се   конкретно на очакванията. Следователно положителните твърдения не засягат само психологическото състояние, но и физиологията. Трябва да се подчертае, че нашите мисли в края на краищата, може да променят структурата на мозъка. Не е тайна, че този парадокс се нарича, както всеки знае, neuroplasticity, не е тайна, че лекарите в някои страни вместо болкоуспокояващи за борба с болката препоръчват самостоятелно убеждение.
За да се постигне успех, трябва да се подбере най-подходящата фраза. Би било лошо, ако използваме фраза, която не отговаря напълно на нашите съкровени желания. Желанието, което извира дълбоко от сърцето притежава мощна сила, именно то трябва да роди фразата.
Учените са доказали, че мозъкът усеща разликата между това, което се е случило и това което  съществува в представите. Както в мечтите, така и в действителността действа един и същ механизъм - положителни и отрицателни емоции. Ако искаме нещо да се случи, трябва да работим за него. Например, ако искате да се омъжите за някого, представете си, че заедно избирате венчални халки от съответния магазин или каталог....
Напишете вашата фраза на лист и поставете на място, където често поглеждате. Дори да забравите за целта, важно е да произнасяте думите по няколко пъти на ден. Няма рецепта по колко пъти трябва да се изговаря фразата, но знайте, че има сила в тази терапия на съзнанието. Магията наистина ще се случи.