понеделник, 30 юли 2012 г.

Хъркането е лечимо!



Хъркането може да се излекува, но повечето хора смятат, че това е невъзможно. Ако сте от тези, които похъркват, вземете се в ръце, защото изход има. Хиляди хъркащи хора умират по време на сън, защото вярват на мита, че това не е заболяване и не се лекува. Напротив, това си е болест и си има име - сънна апнея.
Хъркането по време на сън не са обикновени звуци, то предупреждава за нарушено здраве. Хъркащият човек заспива и се отпуска, а езикът му затваря входа към гърлото. Струята въздух отива в гръкляна. Колкото повече пропада езика, звуците стават по-силни. При много хъркащи, езикът пропада толкова ниско в гърлото, че коренът му става като мокра тапа на гръкляна. Това е причина да се прекъсне дишането за няколко секунди, тогава на помощ идва инстинктът за самосъхнанение-той се пробужда за секунди и освобождава дихателният проход от езика. Хъркане, пауза, дишане и отново мощно хъркане може да се повтаря безкрайно. Освен, че вечер нямат пълноценен сън и се измъчват, хъркащите и през деня са в особено състояние на полудрямка. Нощните канонади натоварват и сърцето.
Но това което трябва да знаят хората с този проблем е, че има лечение: помага продължително лечение с помощта на растително масло. Точно преди да си легнете изпийте една супена лъжица растително масло. Лечението е бавно от 5-6 месеца до една година. Ако сте упорити ще се избавите от това досадно бреме.
При хъркащите с наднормено тегло, това блокира дихателните пътища, налага се да се отървете от излишните килца и да промените начина си на живот.