петък, 25 ноември 2011 г.

Озонотерапията-нов метод за лечение на дискова херния!

Озонотерапията е нов метод на лечение на много познати заболявания. В Германия повече от 7000 лекари прилагат озон в лечението на пациентите си. Вече се използва метод при който озоно-кислородна смес лeкува дискова херния. При дискосан методът лечението е успешно при 95% от случаите, възстановителният период е кратък, няма странични ефекти. Този метод е особено добре познат в италианските клиники, където се прилага.
Лечението се състои в инжектиране на озоно-кислородна смес в паравертебралната мускулатура в зоната на засегнатият диск. В зависимост от състоянието на пациента за един лечебен курс се изискват от 12 до 20 процедури. Методът е ефективен дори в случаи, при които оперативното вмешателство не е в състояние да преодолее болковият дискомфорт.
Дисковите хернии се получават в резултат на травма, най-често при вдигане на тежести, непраливно усукване на тялото, при рязко движение, при катастрофи, а понякога болката се появява без причина.
Озоно-кислородната смес въздейства на моликулярно ниво върху връзките поддържащи хернията. Това довежда до редукция на хернията. Засилва кръвоснабдяването, намалява отока в засегнатия участък. Така озонът действа противовъзпалително и болкоуспокояващо.
Идеята за неоперативно лечение на дисковите хернии е забележителна и лекарите от цял свят приветстват този ефективен, безопасен, неинванзивен и лесно достъпен метод. Това заболяване засяга много млади и в трудова възраст хора. Съчетанието на озонотерапията с други физикални методи, повишава ефективността на провежданото лечение.
Тези методи се прилагат в Лезерен медицински център в град Пловдив.
За повече информация тел 032/95 00 19; 0888 262 804
www.lazertherapy-bg.com