вторник, 31 май 2011 г.

Невен и лайка при язва!


Всички които страдат от язва знаят, че при обостряне на болката огромна роля играе храната. Когато спазмите са налице, настройката от лечебна лайка е много полезна. Има препарати на основата на лайка, които също помагат. Те са във вид на капки и се приемат по 50-60 с чаша топла вода сутрин и вечер в продължение на един месец. След като изпиете настойката или разредените във водата капки легнете на дясната страна за 15 минути, след това на гърба - 15 минути, и накрая на корема - също 15 минути.
Билковите настройки са по-ефективни от лекарствата
Изберете си 3-4 от билките, които ще ви посочим-дива мащерка, валериана, мента, невен, живовлек, пача трева, сладник, резене. Вземете по 5 супени лъжици от всяка от избраните 4 билки и ги смесете. Залейте една супена лъжица от получената смес с чаша гореща вода и оставете да изстине. От настойката се пие по половин чаша сутрин и вечер в продължение на един месец, като се добавят по една чаена лъжичка сок от алое и мед. Добро заздравяващо действие оказва следната смес: мед и сок от алое - по 100 г и 50 г смлени пресни смокини. Към сместа можете да добавите смляно на прах пчелно млечице. Сместа престоява 3-4 дни на тъмно място. Приема се по една супена лъжица сутрин и вечер един час след ядене в продължение на един месец. Тази смес е полезна и като профилактика. Сутрин и вечер пийте по половин чаша сок от прясно зеле или сок от картофи един час преди ядене.
Една супена лъжица сок от алое се смесват в чайна гъба, пие се по половин чаена чаша сутрин и вечер в продължение на 2-3 месеца.