сряда, 27 октомври 2010 г.

Уринотерапията може да е смъртоносна!



Митът за лечебното въздействие от уринотерапията е най-чудовищният и, за съжаление, най-разпространеният. Хиляди доверчиви болни и здрави пият от собствената си урина, дори я варят в тенджерите си. Хората смятат, че ще се излекуват от “всичко на света”. В крайна сметка този варварски метод е способен да доведе до бъбречна недостатъчност, от която е починал не един човек. Всяка урина съдържа азотни вещества, пикочна киселина и други вещества, от които организмът се избавя по естествен път. А привържениците на уринотерапията упорито, без всякакво съмнение, дори натрапчиво отново и отново наливат в организма си тази мръсотия.

Действително при този вид “терапия” болният на първо време чувства облекчение. Ето как се обяснява това: в урината има кортикостероидни хормони, които наричаме стресовите хормони.

Именно те дават временно облекчение при физическите страдания. Но истината е, че болестта няма да изчезне от атаката на хормоните. Най-често става точно обратното - страдат здравият черен дроб и здравите бъбреци. Постепенно, понякога доста бързо, се нарушават техните функции.

А тези, които изливат урина върху отворена рана, трябва да знаят и да запомнят - това е най-прекият път тази рана да загнои.
http://www.kaminata.net