вторник, 5 октомври 2010 г.

Рецепти на Петър Димков срещу безсъние, виене на свят и главоболие!

Безсъние:

1 рецепта: Една глава червен лук се счуква и се смесва с пчелен мед. След вечеря се изяждат по 1-2 с.л. от тази смес. Тогава не се пие нито кафе, нито чай.

2 рецепта: Вечер преди лягане да се поставя лапа на цялата глава, приготвена така: 5 - 6 картофа заедно с люспите се сваряват и намачкват с вилица, пак заедно с обелките и още докато са топли и излиза пара от полученото картофено пюре, да се обърка с 5-6 сухи сини сливи, предварително накиснати в малко топла вода за да омекнат, отстраняват се костилките и се нарязват на дълги лентички. Обърканата с тях картофена лапа се поставя в подходяща двойно сгъната тензухена торбичка или шапка и се полага на главата да покрие челото, така се преспива. Процедурата се прави най-много 5-6 вечери.

Виене на свят:

1 рецепта: Вземат се по 30 гр. фий, дилянка и цвят от акация, заливат се с 1 л. вода и се кипват, като изстине се прецеждат. Пие се по 1 ч. ч. три пъти на ден преди ядене. Отварата не трябва да се приема продължително време в големи дози.

Главоболие:

1 рецепта: Свежи лимонени кори с диаметър най-малко 2 см. се почистват от бялото вещество, налагат се върху слепоочията и се превързват с кърпа или бинт. Държи се известно време.

2 рецепта: Обелва се лимон, разделя се кората на 2 части, поръсват се с кафе и се слагат на слепоочията, закрепват се с кърпа. При здрав стомах се взема и малко на върха на нож лимонена киселина, разтваря се в 1 ч.ч. вода и се изпива.

3 рецепта: При възможност, подпрете се за няколко минути на дъб или бреза и болката ще изчезне, тези дървета подхранват с енергията си.



"Най-добрите билкови рецепти на България 2", първо издание: Ню Медия Груп



Първия Български Бутон за споделяне