неделя, 19 септември 2010 г.

КАКВО Е РЕЙКИ?Древното лечителско изкуство на Микао Усуи за работа с Универсалната космическа енергия.

КАКВО Е РЕЙКИ

Изкуството да лекуваш с полагане на ръце е познато още от дълбока древност.

Хората го правят от зората на човечеството. Това е един природен инстинкт - да положиш ръце върху болното място, върху някой, който не се чувства добре.
Когато дете се нарани, често майката полага ръце на нараненото място.



Човешкото докосване носи лечебна сила и любов.
Енергията, която се отдава по този начин, ни е известна с много имена.
В Китай тя е “чи”, за индийците е “прана”, в Япония я наричат Kи.

Рейки е и система за енергийно лечение и просветление, която ни позволява по един безлекарствен и природосъобразен начин да лекуваме себе си и хората около нас.
Една древна и проста система за лечение чрез полагане на ръце. Това е нещо, което всеки може лесно да научи и използва. Необходимо е само желание, след което остава да се получи инициация от Рейки учител (мастер).

Рейки е енергията на баланса и хармонията и здравето.
Рейки работи на всички нива - лекува физическото тяло, чувствата и подсъзнанието, мислите и съзнанието, лекува душата.
Изчиства тялото от “негативните” натрупвания и го зарежда с нова енергия.

Изследвания в областта на вибрационната медицина доказват, че Рейки действа благотворно и ускорява възстановяването, например след нараняване; понижава кръвното налягане; отстранява стреса и всички негови последствия, работи успешно за контрол над болката - всичко това се явява резултат на стимулираните естествените оздравителни способности на организма.

Самата дума Рейки представлява два японски йероглифа Рей и Ки, където Рей е вселенски, божествен и Ки е енергия, дух, сила на живота.
Двата йероглифа, взети заедно, означават и просветление - сливането на Универсалната енергия и индивида.

Енергията Рейки лекува човека цялостно.
Например, ако се лекува мигрена, Рейки може да повлияе на други органи и равнища, макар ръцете на лечителя да са върху болното място.

Рейки е най-широко разпространената форма на енергийно лечение, чрез непосредствено прилагане на енергията, през ръцете на лечителя, който е само “канал” за фината енергия Рейки.

Когато започнете да практикувате, може да докоснете неща, които не сте вярвали, че ще видите или усетите преди. Някой усещат по-силно от други. Можете да почувствате сърцето в дланите си да пулсира и всеки път, когато положите ръце върху себе си или някой друг, Рейки ще протече.
Самата енергия има разум и “знае” къде да отиде, така че няма възможност да се сгреши. Рейки сама открива болното място и се насочва към него за да го излекува.

Рейки е способна да излекува всичко, защото работи на изключително фундаментални нива. Единствената граница, която може да бъде поставена, е желанието на лекувания. Така самата дума лечение придобива един нов смисъл.

Широко разпространеното схващане е това за лечение на симптомите. Другото, което използват Рейки практикуващите е “връщане” към изначалното състояние на цялост и пълнота.

Има едно идеално състояние, което е присъщо за всеки един от нас, което е най-висшето изражение на това кои сме в действителност. В този смисъл болката и болестта идват именно от разликата между моментното и идеалното състояние на пациента. Лечението в този контекст е довеждането на човек до възможно най-близко до идеалното му проявление на самия него - това става с помощта на Рейки.

Във всяко лечение, основна цел е да се открият ограниченията, да се разпознае модела, по който те работят, да се открие откъде идва въпросния негативен модел и да се трансформира.

Рейки работи, като дава на човек достатъчно енергия, за да направи крачка нагоре, за да види нещата и да има кураж да ги преодолее сам.

Живота ни е постоянен поток от определени модели. Понякога се получава така, че самият човек спира лечението. Въпрос на личен избор е дали индивида ще приеме да запази зловредните модели или ще ги освободи и ще опита с нови, които са в по-тясна връзка с неговия висш Аз. Във всеки един момент ние сами градим живота си на база изборите, които правим, или не правим.

Но Рейки е не само за тези, които искат да станат лечители, то е и за хората, които просто желаят да избавят себе си от някоя болежка, болест или евентуално да помогнат на свои близки.
Рейки е и за тези, които търсят едно по пълно разбиране на себе си, които търсят пътя към светлината…

Чрез акта на инициацията (посвещението), който може да бъде извършен само от Рейки мастер (учител), става възможно човек да лекува себе си, както на физическо, така и на духовно ниво. Това е прекрасен начин да сложите край на стари навици и пристрастености, да изцелите себе си на ментално и емоционално ниво.
Хора, които страдат от перманентно влошено здраве, или са психически дестабилизирани, могат да си помогнат чрез Рейки. Самолечението чрез този природосъобразен и безлекарствен мотод е изключително ефективно.

Използвайки Рейки за да излекувате определен проблем, това често води и до разрешаването на друг проблем. Болката, например, се усеща в напълно различно място от мястото. където е локализирано заболяването.
Главоболието, например е често причинено от емоционален стрес. Така лекувайки главоболието, вие се освобождавате и от стреса. Трябва да бъде отбелязано, че повечето от физическите заболявания имат за първопричина заболявания на метафизично ниво (емоционалното и менталното тяло).
Когато изкореним причината, нещата бързо се оправят.
Рейки помага също така и на здравите хора при решението на техните житейски проблеми и ускорява духовното им развитие.

Като цяло, Рейки е деликатна, неагресивна техника за самолечение и лечение, една холистична система за балансиране и хармонизиране на човек, която работи като стимулира естествените оздравителни способности на организма – затова постиганите резултати граничат с чудо.

Системата Усуи Рейки (т. нар. Традиционно Рейки, което е най-разпространеното) се изучава в три нива, които ние наричаме Рейки 1, Рейки 2 и Рейки 3.


РЕЙКИ 1
Това ниво дава възможност на човека да лекува себе си и други хора, чрез полагане на ръцете си върху определени позиции по тялото. Чрез ритуала на посвещение човека концентрира в себе си и предава чрез ръцете си лечебната Рейки-енергия.


РЕЙКИ 2
Това ниво позволява, след допълнителна настройка от Рейки- учител, човека да се превърне в още по-мощен проводник на енергия Рейки и заедно с въвеждането на определени свещени символи да изпраща тази енергия на разстояние през времето и пространството, т.е ще може да лекува и от разстояние.
Освен това човек вече може да лекува не само физическото тяло, но и емоционалното (чувствата и подсъзнанието) и менталното (съзнанието и мисловните модели), както и може да работи с някой кармични структури.


РЕЙКИ "ПЛЮС"
Това е специален курс разработен от БГ Рейки Алианс, в който курсистете научават усъвършенствени техники за самолечение и лечение. Изучават основните закономерности на Енергодинамиката и Психодинамиката, като по този начин изкллючително прецизно могат да бъдат определени първопричините за всеки проблем, както и да бъдат изготвени програми за тяхното осъзнаване и освобождаване-което води до излекуване.
Изучава се и енергийна (астрална) хирургия и много други.


РЕЙКИ 3
Това е мастерското ниво - нивото на учителя. ТУК човек получава още по- силна енергия и е в състояние сам да обучава и предава настройки на други хора, посредством свещения ритуал на посвещението, с други думи ученика се превръща в учител.
Човек, получил степен Рейки 3 (Рейки мастер) може да лекува на всички нива: физическо, емоционално, ментално и духовно (духа и душата), може да работи с всички кармични структури.

Подробен конспект на учебната програма тук




ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРСОВЕ, СЕМИНАРИ
ИЛИ СЕАНСИ С РЕЙКИ



viaanima@dir.bg


0886-707-656


0886-926-934


0877-347-728