вторник, 21 септември 2010 г.

Ритуал за релксация

1. Легнете по гръб с ръце отстрани на тялото в стая, където няма да бъдете обезпокоявани от странични шумове. Място за храм или свещен кът са за предпочитане, ако разполагате с такива. Ако не, може да използвате спалнята си. Със затворени очи се отпуснете, колкото е възможно.

2. Започнете с горната част на главата, като умишлено напрегнете за момент мускулите на челото възможно най-силно. След това се освободете от напрежението. Напълно отпуснете челото. След малко напрегнете мускулите на лицето и врата. После напълно се освободете от напрежението. Отпуснете се. Продължете надолу по цялото тяло по същия начин, като първо стягате, а после разпускате мускулите на раменете, ръцете, гръдния кош и гърба, стомаха, задните части, бедрата, прасците и стъпалата. Стягайте, а после отпускайте.

3. Стегнете колкото може повече цялото тяло и след това се отпуснете напълно и дълбоко. Повторете поне три пъти, след което останете напълно отпуснати. Забележете колко по-отпуснато е тялото ви, след уравновесяващите действия на свиването и отпускането, в сравнение със спокойното състояние, което сте мислили, че сте постигнали в началото на упражнението.

4. Вдишайте дълбоко, но без да се напрягате. Визуализирайте се обгърнати от сфера сияйна бяла светлина. Представете си как тялото ви се облива в тази светлина и почувствайте топлината й върху кожата си. При вдишването почувствайте как тази светлина изпълва дробовете ви и се разпростира из цялото ви тяло до върховете на пръстите на ръцете и краката, като ви носи усещане за пълен покой и отпускане. При издишване издишайте част от тази безкрайна светлина, като връщате в цикъла на прилив и отлив успокоителното й въздействие на Първичния Извор. Колкото повече светлина издишате, толкова повече светлина ще вдишате, докато цялото ви същество бъде сътворено от Божествена Светлина.

5. Визуализирайте златна сфера с лечебна светлина в центъра на тялото ви в областта на сърцето. Почувствайте успокоителната й топлина. Вижте как сферата се придвижва към частите на тялото ви, в които е останало някакво напрежение. Всяка част от тялото ви, която сферата докосне, се отпуска напълно и се възражда. Нека сферата премине през всяка част на тялото ви и когато това стане, я върнете в изходното й положение около сърцето.

6. Останете отпуснати в това положение няколко минути. След това поемете дълбоко въздух няколко минути и в края на ритуала почувствайте как жизнеността се движи вътре във вас.

Това е чудесна техника, която може да се използва преди всяка медитативна или ритуална работа.
http://occultism.hit.bg/witchcraft/relax.htm