вторник, 7 септември 2010 г.

Опасността от магията и нейното лечение!

Опасността от магията и нейното лечение

Интервю с автора на книгата „Опасността от магията и нейното лечение“, взето от журналистката Деляна Бобева за казанлъшкия регионален вестник „Седмица“, на 22 септември 2006 (стр.4)

Имаш ли усещането, че магията е станала начин на живот у нас, начин на саморазправа, тук в България?

Да, така е. Магията е начин на саморазправа и в същото време е един по-мистичен, с по-малки разходи на пари начин на отмъщение и „уреждане“ на проблеми. Ако тръгнем да пакостим някому през съд, там нещата са по-явни, има разходи на много пари, знае се врагът кой е и по какъв начин можеш да го обезоръжиш. Използването на магията е психотронен начин на саморазправа и все повече хора си служат с него: за раздяла на семейства, за предизвикване по изкуствен начин на болести. В книгата си съм посочил електронен адрес, на който ежедневно хората ми пишат‚ за какви ли не техни истории, нямате си на представа колко пакостливи сме станали един към друг напоследък. Хората се оплакват от какво ли не – как от нищо става нещо, привидно без логично обяснение, за внезапни раздели, за болести, връхлетели ги случайно. Хората търсят начини да се спасят от този дискомфорт по различни начини.

В същото време като се заровим малко повече в проблема, обикновенно се оказва, че той идва от техни близки, от хора от тяхното обкръжие, които се чувстват на свой ред „доволни“, удовлетворени, че са успели да навредят.

Магиите ни пречат да вървим напред – пречат както на този, който е потърпевш, така и на „поръчителя“.

Забелязала съм, че у нас хората са доста пакостливи именно по този начин един на друг. Защо е така: защото като народ сме по-податливи на подобни енергийни внушения или наистина има тенденция като цяло хората да си отмъщават чрез магии, сега повече от всеки друг път?

Магията вече стана един международен проблем. И в други държави – Сирия, Гърция, Турция, Белгия, където съм бил и имам познати, също така си пакостят хората. Дори проблемите са едни и същи. Напоследък модна е магията да пакостиш на бизнеса, а това всъщност е една преграда за спиране на успеха. Обикновено подобна магия се „поставя“ някъде в обекта на нарочения и хората започват да го отбягват, да отиват при другия, конкурента, съседа. Това е вече масово, за съжаление, станало е начин на живот. Демокрацията според мен ни даде по-големи права в това отношение и доколкото разбирам, дори важни хора в държавата имат интерес от подобни отношения. Знае се поговорката“ „разделяй и владей“. Дори в пресата и народната медния фолклор го има това внушение, че решаването на проблеми може да стане през магии (по специално любовната магия).

Това обща болест на човечеството ли е, защо сме станали по-безчувствени, по-омръзни един към друг или светът винаги е бил такъв, но ние сега сме по-чувствителни? На какво се дължи това масово освирепяване един към друг, желанието ни да си пакостим по този начин?

Магията е нещо, което се прави от древни времена. Още от времето на древните египтяни и древните гърци, през римско време. Магията се развива и през Средновековието, макар че тогава църквата има своята възпираща роля, въпреки че е нанесла доста щети на Европа и развитието й в научен аспект. Но пък от друга страна не бива само да се говори за лишите черти на църквата по онова време, хубавото е, че тогава църквата е преследвала магьосниците. Същото се наблюдава и при арабите. При арабския халифат, под въздействието на религията, са били забранявани и преследвани магьосниците. Но с течение на времето религията се измества, свтския живот навлиза на всякъде и материализмът владее съзнанието на хората. Имаш ли пари, можеш да си позволиш много неща – включително и най-тежката магия – смъртоносната. В проце3с на самото озлобяване и озверяване на хората един към друг, се стига и до възможбостта да си пакостят един на друг.

Какво представлява самата магия: това вид енергия около човека ли е, лоша мисъл за него? Можем ли да я докоснем, да я разпознаем?

Магията е предаване на адресирана отрицателна енергия по телепатичен път. И внушението й, предаването й чрез символи. Това е магията. Магията е всичко онова, което няма очевидни подбуди, но се предизвиква да става. Това е самата магия. Хората усещат,че зациклят, че не се чувстват добре. Питат се дали всичко това се дължи на магията. Нещата, които стават без основателни причини, лишени са от логика, предизвикват се болести, които не се лекуват по естествен път, всичко това е магията. Тя влиза в подсъзнанието на човека и оттам въздейства върху определени органи на тялото.

Всъщност книгата, която си написал, е вид учебник за най-елементарните симптоми, които човек може сам да усети, за да разпознае магията от всичко, което го заобикаля…

Да. В книгата ми има много примери от станали неща, факти. Но не влизам исторически в нея за магията, понеже това е сложен процес. Написал съм само най-важното – хората нямат време да четат и трябва да получат всичко твърде синтезирано. Много често няма следи от магията, нужно е просто да откриеш симптомите. Предметите са само проводници на енергията. Останалото е мисъл и то с натрапчиво разрушаваща наслойка.“
Статията е от сайта: http://www.magiite.com/