понеделник, 27 септември 2010 г.

Лечение на страхова невроза. Част 1

страхова невроза антидепресанти
Антидепресантите са най-популярният начин за лечение на страхова невроза, но дали са най-добрият начин?

Различните лекари използват разнообразни методи за лечение на страхова невроза. Единият от тях е да се определи какво причинява страданието, тоест заболяването и след това да се излекува. За щастие всички от съществуващите методи са ефикасни при лечение на страховата невроза.

Ние първоначално ви предлагаме 2 варианта за лечение на страховата невроза:

1.

страхова невроза билки
Билките са най-добрият път срещу страховата невроза

Антидепресанти. Въпреки името си, тези медикаменти се използват за лечението на много заболявания, свързани не само с депресията. „Ние разбрахме, че много от антидепресантите са ефективен метод за лечение и облекчаване на страховата невроза“, твърди Дейвид Сомърс, който е научен работник в Института по психическото здраве в САЩ. Но все пак важен момент при лечението на страховата невроза е фактът, че ще ви изпишат най-подходящия медикамент, тъй като някои лекарства могат само да усилят симптомите на страховата невроза. Ако първоначалните изписани антидепресанти не помагат за лечението на страховата невроза, то лекуващият лекар ще ви изпише други по-подходящи за вас. Според някои от най-модерните виждания, билките са най-добрият вариант за лечението на страховата невроза.
2.

страхова невроза терапия
Когнитивната терапия също върши добра работа при страхова невроза

Психотерапия. Въпреки че при лечението на страховата невроза се използват различни методи на психотерапия, най-ефикасната си остава когнитивната терапия. Какво е това? Това е техника, с помощта на която пациентите разпознават и съответно сменят нагласата на своите мисли и маниери на поведение, водещи до страховата невроза. Както казва Маккиннон – „Когато човек страда от страхова невроза, той вярва, че светът е настроен много по-враждебно, отколкото е в действителност“. Когнитивната терапия помага на болните да се избавят от подобни мисли и да ги заменят с по -позитивни.
http://strahovanevroza.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/