неделя, 22 август 2010 г.

Рецептите на Ванга срещу варикоза

КАК ПОМАГА НАРОДНАТА МЕДИЦИНА?
В древността за лечение на разширени вени са носели медни гривни. А ние ще ви предложим някои от рецептите на прочутата Ванга.

• Рано сутринта намокрете с утринна роса един чаршаф и увийте с него краката си за 10-15 минути.

• Ходете сутрин в росата с памучни чорапи. Когато се намокрят, не ги сваляйте. Оставете ги да изсъхнат така.

• Залейте шепа зелени орехи със зехтин, така че той да е над нивото им поне с 2 см. Оставете тази смес на слънце за 40 дни. После използвайте сместа за намазване.

Много ефикасен метод за лечение на варикозно разширени вени са компресите с мед. Курсът на лечение е 4 дни. На ленена кърпа се нанася слой мед и се налага в областта на разширените вени. Отгоре се завива памучна кърпа. Първия път компресът се оставя 2 часа, втория и третия - 4, а последния, четвърти път - през цялата нощ. Процедурата се прави веднъж в месеца.

Много полезен е и леденият масаж. Замразете във фризера сок от червена боровинка. Вечерта един час преди сън вземете едно ледено кубче, след това седнете на дивана и бързо масажирайте с него краката, като започнете от пръстите и стигнете до бедрата. Не ги изтривайте, нека сами изсъхнат.

Няма да е излишно да направите и следното: преди сън легнете по гръб, вдигнете крака и ги опрете в стената.

Свикнете да ходите по-дълго време боси. Стъпалото е специална част от нашето тяло - там се намират много нервни окончания и рецептори. Когато човек ходи бос, получава приток на нови сили.