неделя, 1 август 2010 г.

УЧЕНИЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО ОТ КАРМАТА

Написано от Маг Селена!
Възлюбеният Кутхуми

АЗ СЪМ Кутхуми, дошъл за наставление на вашите души.

Дойдох в този ден, за да дам малко Учение, което, надявам се, ще ви бъде много полезно и ще ви даде по-добро разбиране за много неща.

Аз запазвам непорочно разбиране за всеки един от вас. Така ще ми бъде по-лесно да беседвам с вас и да наблюдавам как се отразява моето отношение към вас, на вашия живот.

Никога ли не сте забелязвали какво въздействие оказвате на другите хора, познати и непознати, на вашите приятели, близки, деца? Никога ли не ви се е налагало да се наблюдавате отстрани?

Ето, вие се намирате в не много добро разположение на духа. Пронизани сте от подоздрителност и неприязън. Струва ви се, че всички ви лъжат, отнасят се лошо към вас. Истина е нали, че в живота ви е имало такива състояния? А сега нека внимателно да анализираме как вашето състояние се отразява на всички, които се намират около вас.

И така, идвате на работа и започвате да предавате своето състояние на хората около вас. Вие мислите за тях не много хубави неща. Постепенно хората несъзнателно изравняват вибрациите си с вашите и ви показват това, което виждате в тях. Разбирате ли за какво говоря?

По начало във вас присъства некачествена енергия, която ви привежда в некачествено вътрешно състояние. Вашите ментално и етерно тела започват да вибрират на честота, която съответства на енергията, активизирала се във вас в дадения момент.

Знаете, че вашите енергийни тела съдържат записи на всички извършени някога от вас постъпки. И когато настъпи момент, се активизира един или друг кармичен запис. Така попадате в състояние на съзнанието, което по-рано сами сте създали със своите неправилни избори в миналото.

Сега настъпва момент, когато отново се сблъсквате с некачествената енергия, създадена от вас и която живее във вашите енергийни тела. Сега от вас зависи ще можете ли да отработите тази енергия, да я изравните, да я неутрализирате или ще усложните своето кармично състояние.

Когато сте въоръжени със знание за действието на Закона за кармата ще можете лесно да се научите да улавяте всички некачествени състояния, които започват да се проявяват във вас.

Постепенно ще овладеете изкуството да наблюдавате как едно или друго некачествено състояние възниква, активизира се и прониква във вашите ментално и емоционално тела. Когато знаете своя враг, тогава ще можете да се справите с него.

Ако познавате болестта, достатъчно е да вземете навреме лекарство и нейният пристъп ще бъде спрян.

Вашите фини тела също са болни, те пазят рани от минали неправилни действия. И вие просто трябва да намерите противоотрова или лекарство за некачествените състояния на своето съзнание.

Следва да се научите да улавяте момента, когато започва да ви обладява некачествено състояние на съзнанието. Трябва да бъдете нащрек. И именно в този момент да пресечете всякаква проява на миналите отрицателни енергии.

Ако се опитате със силата на волята или с помощта на психологически похвати да се справите с некачественото си състояние, това едва ли ще ви помогне.

Необходимо е да разберете, че това състояние сте породили някога сами. И сега искате да се избавите от това несъвършенство. Искате да го освободите.

Когато успеете да влезете в правилно състояние на съзнанието и да насочите във вярна посока потока Божествена енергия във вас, ще можете да неутрализирате своите минали негативни кармични наслагвания.

Целият механизъм за изправяне на вашите вътрешни несъвършенства се намира във вас. Необходимо е само да признаете, че дадено несъвършенство присъства във вас и да пожелаете да се освободите от него.

Всичко зависи от тежества на вашата карма, от това, колко е силна отрицателната енергия, която се е настанила във вас. И ако имате работа с малък кармичен проблем, то е достатъчно веднъж да фиксирате своето внимание върху него и той ще си отиде.

Ако пък се сблъсквате с голям кармичен проблем, с качеството заради чието отработване сте се преродили, тогава ще ви се наложи да повтаряте опита си многократно, понякога няколко години.

Няма такова отрицателно качество или недостатък, с който да не можете да се справите с Божията помощ.

Бог винаги ви дава възможност да се справите сами с всеки ваш недостатък.

И когато почувствате, че даваните от мен препоръки действат безупречно, ще можете постепенно да се избавите от всички ваши несъвършенства.

Ще дойде ден и ще престанете да се обиждате, ако по-рано е било свойствено за вас да се обиждате.

Ще дойде ден и ще престанете да завиждате, ако за вас е била свойствена завистта.

Ще дойде ден и ще престанете да ревнувате, ако за вас е била свойствена ревнивостта.

По същия начин ще можете да се освободите от депресия, раздразнителност, избухливост, гняв и много други небожествени качества.

И когато започнете да проявявате само Божествени качества, тогава целият свят ще ви покаже своята Божествена страна.

Необходимо е всеки да се заеме само със себе си, със своето вътрешно състояние, и светът около вас ще се промени от само себе си.

Аз се изхитрих малко докато ви давах това Учение. В действителност всички сте много свързани в света, в който живеете. И има много силни кармични връзки, които ви свързват с вашето семейство, със страната, в която живеете, с цялата планета.

Затова едновременно с процеса на собственото си очистване от кармични натрупвания и наслоения, трябва да отделите внимание на това и другите хора да научат за Закона за карма и да знаят как да отработват своята карма.

След като знанието за Закона за карма и методите за отработване на карма проникнат в съзнанието на определен критичен процент от населението на Земята, ситуацията на планетата ще започне да се променя пред очите ви.

Пречат ви най-вече вашето невежество и мързел. Всички механизми и всички знания са дадени отдавна и в диктовките, които даваме чрез този посланик, и чрез много други хора, които в различно време са ни служили в качеството на наши посланици.

Сега дойде време за нашата раздяла. Жалко.

Надявам се на нови срещи в бъдеще.
АЗ СЪМ Кутхуми, наставник на вашите души.
Татяна Микушина
Статията е от сайта: http://www.selenabg.com/index.php/2008-07-29-07-55-59/37-2008-07-27-20-22-52/1315-2008-08-24-13-36-11.html