сряда, 25 август 2010 г.

Депресия - липса на сол в организма, най обикновена нерафинирана морска или каменна сол

"Моите хора загинаха от липса на знание" Осия 4:6 (и от заблуди!)
Депресията не е само временно настроение и това не е признак на лична слабост. Депресията е сериозно заболяване с разнообразни симптоми. Емоционални симптоми могат да включват тъга, загуба на интерес към неща към които сме имали интерес, чувство на вина или безполезност, безпокойство и неприятности или липса концентриране при вземане на решения. Физически симптоми включват умора, липса на енергия, както и промени в теглото или съня. Допълнителни симптоми на депресия включват неясни болки в ставите, раздразнителност, безпокойство и мисли за смърт или самоубийство.
Има много теории за причината за депресията. Една обща теория е, че депресията е причинена от дисбаланс на естествено срещащи се вещества в мозъка и гръбначния мозък.
Някои от признаците на депресия са следните:
- Тъжен съм през цялото време и просто не се чувствам на себе си.
- Не се радвам да се видя с приятелите си или да правя някое от нещата, които обикновено обичам да правя.
- Имам много проблеми със съня напоследък.
- Понякога чувствам, че не заслужавам да живея.
- Имам чувството, че нямам никаква енергия.
- Не се интересувам от хранене.
- През целия ден се чувствам неспокоен.
- Чувствам се толкова нерешителен, че не мога да взема никакво решение.
- Аз просто се чувствам толкова безполезен.

Последните проучвания показват, че солта задейства импулси в ума, които водят до подобряване на настроението, като по този начин се облекчава всяко състояние на депресия, от което страдате.
Често казват, че твърде много натрий в организма е вредно, но ако не се консумира сол тялото ви страда. Солта съдържа хранителни вещества и минерали от жизненоважно значение за функционирането на организма и да го запази здрав. Когато консумираме сол, нашият мозък ни сигнализира, че това е страхотно, защото получаваме наслада и удоволствие. Това удоволствие също изключва всяка депресия. Намалението на консумацията на сол може да повлияе на настроението на човека и може да предизвика тревога и безпокойство.
Днес много хора, които страдат от депресия вземат най различни антидепресанти, синтетични лекарства, които подтискат мозъка от производство на "добри" хормони (filling good hormones).


Хората забравиха за природо лечението и се обърнаха към синтетичните лекарства. Тези антидепресанти, могат сериозно да възпрепятстват нормалните функции на човек. Хората, които ги взимат често се чувстват като замаяни през целия ден. Повечето от антидепресантите с които се третират пациентите са диуретични, което означава, че тялото се обезводнява и също обеднява още повече на соли.
Проучванията показват, че природните соли са най добрите антидепресанти и те го правят, без да вредят, но помагат на концентрацията и ни доставят радост от живота. Солта е минерал, който се намира в природата. Бог е създал в природата всички възможни средства да се лекуваме и чувстваме добре. Там в кухненския шкаф се намира естествения антидепресант. Доказано е от проучвания, че приемане на достатъчно количество сол повишаване вниманието и бързина на реакцията.
При липса на сол, обаче нараства безпокойството и напрежението. Приема на сол създава състояние на ума, което води до освобождение на психическите задръжки и от чувство на изоставеност. Това причинява приятно чувство и удоволствие да правите това, което желаете.
Депресията и лошото настроение може да бъде свързана с приема на недостатъчно сол, тъй като е доказано, че солта стимулира мозъчната реакция, докато намаления прием на сол показва намалена мозъчната дейност.
Не забравяйте, че въпреки че солта може да помогне на депресията, прекалено много консумация на сол може да причини здравословни проблеми.

В края на 1998 г. е направен експеримент със Celtic Sea Salt в затвор. Затворниците, особено на буйстващите и раздразнителните били третирани със Celtic Sea Salt без да знаят и без охраната да знае, а друга група затворници подобни на тях са консумирали обикновена готварска сол. Персоналът на затвора е бил длъжен да докладва всички инциденти и събития в затвора. След един месец наблюдения се установява, че инцидентите в групата на затворниците третирани със Celtic Sea Salt са много по малко. Инцидентите са намалели и поведението на затворниците значително се е подобрило. Това просто не е съвпадение. Солта е имала ефект.
В университета на Айова (Iowa) психологът Ким Джонсън и колегите му установили, че плъхове с дефицит в сол се плашат от дейности, които те обикновено вършат. "Нещата, които нормално биха били приятни за плъхове не предизвикват същата степен на наслада, която ни кара да вярваме, че дефицита и жаждата за сол се свързва с един от основните симптоми на депресията", казва Джонсън.
Изследователите не могат да кажат абсолютно точно, но загубата на удоволствие в нормално приятните дейности е една от най-важните характеристики на психологическата депресия.


Някои автори обсъждат изследвания, които показват връзката на нервната система и хормоналните механизми, чрез които тялото регулира апетита към натрия. Има връзка между вкуса и апетита към натрий. Те казват, че солните рецептори върху езика предават съобщения до областите на мозъка, които играят роля в настроението, мотивация и пристрастяването. Авторите съобщават, че солта става по-вкусна, когато имаме липса на натрий и в случай на тежък натриев дефицит това помага на организма да се идентифицира и да се консумират храни с източници на натрий. Нуждата за сол в организма е индивидуална.
Има сведения, че хората, които имат глад за солени храни губят голямо количество натрий в урината си вследствие на хормонални проблеми или защото те вземат диуретични лекарства. Хората с високо кръвно налягане, които са били на диета с ниско съдържание на натрий за дълго време намират соления вкус по-приятен и това е поради това, че те се придържат към предписаните диети. Промяната в настроението е признак за неподходяща диета или нездравословно хранене.
Всъщност, липсата на сол е нещо, което може да промени настроението ви, а също и да се почувствате доста тревожни, както и изпълнени с напрежение. Обикновено ще се почувствате по-добре, след като приемете малко сол - не много и добавянето в ежедневната диета няма да навреди. Солта е нещо естествено. Това е минерал, който се намира под земята. Повечето хора казват, не яжте много сол, но солта съдържа много хранителни съставки и минерали, от които тялото ни се нуждае за да функционира и ако го лишим, то ще чувства тази нужда. Твърде много сол е вредна, но все пак ние трябва да имаме достатъчно сол в организма.
Изследванията показват, че хора които изразходват много натрий чрез потене по време на работа в сравнително гореща среда често страдат от умора, главоболие, проблеми с концентрацията и съня. Тези симптоми се свързват с депресия.

От: Оливия Ленън
From: Olivia Lennon
To: watercure2@adelphia.net Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.
Аз съм 47 годишна и бях на вода и сол за повече от един месец. Чувствам се много по добре. Моята депресия изчезна за две седмици след като изхарчих стотици долари за лекарства.
Поздрави Оливия Ленън
И много други свидетелства на този форум: http://curezone.com/forums/fm.asp?i=378350

Повишеният прием на сол трябва внимателно да се наблюдава и повишаване на потреблението на сол трябва да става постепенно, като се наблюдава реакцията на организма. На 2 литра вода обикновено се слага 1 чаена лъжичка сол (2.4 г. сол), като може да се достигне до 2 лъжички за известно време в зависимост от степента на депресия и след това да се намали до 1 ч.л. Дневният прием на вода е 2-2.5 литра на ден.
Готварската сол съдържа 5% примеси, някои от тях са отровни (anti caking agents). Препоръчва се нерафинирана нейодирана морска или каменна сол без примеси.
Морската вода съдържа йонизирани минерали като натрий, магнезий, калций, калий, както и селен, както и много микроелементи като мед, желязо, цинк, манган, хром. Човешкото тяло използва минералите и микроелементите в морската (каменната) сол за създаване на електролитна среда в организма, поддържане на "вътрешен океан", който е от първостепенно значение за правилното функциониране на всяка система в тялото.

Съдържание на минерална сувоватка (brine) и микроелементи в нерафинираната морска и каменна сол:
Selina Naturally™ Hawaiian Salt - 23.10%
Selina Naturally™ Portuguese Sea Salt - 13.40%
Himalayan Crystal Salt - 4.12%
McCormick® - 3.53%

Хималайска кристална сол в България:
http://www.vodorasli.eu/object.php?id=35
http://www.vodorasli.info/product.php?id=683
http://www.zdravensait.hit.bg/himalaiska_sol.htm

Прочетете статиите за ползата от солта и водата на: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html

Източници на информация:
http://www.altmedicinezone.com/natural-remedies/salt-natural-cure-for-depression/
http://www.webmd.com/learning-treat-depression/serious-medical-condition
http://www.healthyvibes.net/tag/using-salt-to-treat-depression
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=378350
http://www.mnwelldir.org/docs/mental_health/depression.htm
http://www.celticseasalt.com/PDF/compare.pdf

Благословение и изцеление!

Статията е от сайта:
http://futurehope-bg.com/%D0%94%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%BB-%D0%B2-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%BB.html