петък, 20 август 2010 г.

Хипнозата лекува алкохолизма!

Хипнозата лекува алкохолизма
Някои въпроси за този нестандартен метод на лечение
Хипнозата лекува алкохолизма
В началото на миналия век световноизвестният учен професор Бехтерев стигнал до извода, че внушението е действен метод за лечение на алкохолизъм, и тютюнопушене, на фобии и неврози.

През изминалото след това столетие сферата на хипнозата с лечебна цел много се е разширила.
Този метод е незаменим, при лечение на много заболявания.
Резултатността от лечение чрез хипноза е висок. Рецидиви се случват само при три-четири на сто души.

Наистина ли алкохолизмът може да бъде излекуван чрез хипноза и в какво се състои предимството на този метод?
Ще ви дадем един пример. Става въпрос за мъж, който по никакъв начин не успял да се откаже от алкохола, въпреки опитите му за това и лечението в различни специализирани клиники. След посещаване на сеанси по хипноза обаче той забравил за пиенето завинаги. Трябва да се знае, че курсът на сеансите е продължителен. Резултатността за ле-чение чрез хипноза обаче е висока, рецидиви се случват само при три-четири на сто души. Но след по-задълбочено прилагане на метода те също се спра-вят с проблема.

Но защо точно хипнозата дава такъв феноменален резултат?
Защото лекарствата винаги предизвикват определен страх. Човек има нужда да се въздържа, но той отдавна се е отучил да се радва на простичките неща. Него го дразнят близките му, не му носят удоволствие нито работата, нито почивката. Той е раздразнителен, намира се в постоянен стрес и в края на краищата пак се обръща към чашката.

А след прилагане на хипноза, в съчетание със сеанси по психотерапия, изкуствената стимулация за получаване на удоволствие от живота повече не е нужна. Това, първо.

Второ, въздействайки на подсъзнанието, се формира абсолютно равнодушие към спиртните напитки. Както на нормалния човек няма да му хрумне да яде котешка храна, дори и тя да е годна за ядене, така и алкохоликът ще приеме такова отношение към алкохола ... може да пие, но не как-то преди.

Може ли да се използва механизмът и пои лечение на тютюнопушенето?

Да, може u не само при лечението на този порок. Хипнозата с успех лекува комарджийството, преяждането, а и други навици. Под въздействието на хипноза комарджията се разделя със своята зависимост. Жена, мечтаеща за стройна фигура, аб-солютно доброволно се отказва от сладкото, тестеното и мазното. Тя с удоволствие преминава на здравословна храна и, веднъж отслабнала, никога вече не си спомня за роклите, които е носила по-рано.

Много сериозен е проблемът с депресиите, неврози-те, фобиите. Влияе ли хипнозата и на това?

Пак ще ви приведем два от хилядите примери. На млада жена умира съпругът й - богат предприемач - и оставя бизнеса в нейни ръце. Тя е млада, красива и съвсем неопитна. Наред със смъртта на съпруга й си отива и радостта от живота. Идват депресии, нощни кошмари, дори нежелание да живее. Само за две седмици чрез хипноза тя успява да излезе от това състояние, в което е преживяла повече от пет години. А половин година след сеансите се запознава с млад човек и се влюбва. Не след дълго се омъжва за него. Нейното щастие се възвръща, тя дори се замисля да стане майка.

На практика е невъзможно човек сам да се пребори с тежка депресия. А хипнозата открива за жените, и не само за тях, възможност не само да продължат да живеят, но да живеят щастливо.

Броят на фобиите и на неврозите расте буквално пред очите ни. Една жена започва да се страхува да излиза на обществени места, сред хора. Това до такава степен се задълбочава, че тя започва панически да се страхува от магазините, от градския транспорт и т.н. Ако болестта се остави на самотек, невинният и лекият страх ще прераснат в сериозно заболяване, което ще изхвърли човека от социума.
За щастие, с помощта на хипнозата, такива неща се лекуват бързо и ефикасно.

А могат ли с хипноза да се лекуват деиа от някакви заболявания?
Да, има случаи на излекуване на дете от пелтечене, от психологични проблеми, свързани с прехода от детската към юношеската възраст. Хипноза-та не дава странични ефекти, тя помага на подрастващите да станат по-уверени, да подобрят паметта си. Няма алтернатива и при лечение на подрастващи, които приемат алкохол.
Статията е от сайта: http://www.lekar.bg/news-23/info-1167/%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0..%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0.%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0/